Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire geneeskunde / PNI zijn onderdeel van de natuurgeneeskunde. Bij deze geneeswijzen kijk je naar het geheel: er is een wisselwerking tussen alle organen in het lichaam én tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, spieren en het hormoonsysteem.
Het gaat over het behouden van je gezondheid door het inzetten van vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen.

Voedingsstoffen spelen een belangrijke rol in het functioneren van de stofwisseling in jouw lichaam. En dit zorgt voor het goed functioneren van alle onderdelen in jouw lijf. Als een van die onderdelen niet goed werkt, ontstaat er een disbalans en ontstaan er dus ook klachten.

Eerst volgt er een intake waarin je gezondheid in kaart gebracht wordt. Het gaat dan over je totale gezondheid, zowel fysiek als mentaal/emotioneel.

Vaak geeft dat al een beeld van waar in jouw lijf het probleem kan zitten.
Om inzicht te krijgen welke lichaamsprocessen verstoord zijn en welke voedingsstoffen er ontbreken, kan laboratoriumonderzoek aanvullend nodig zijn.
Op basis van al deze informatie maken we een plan voor jou om zo klachten te verminderen of te verhelpen.
Denk dan aan een gezondere leefstijl, aanpassingen aan voeding, toevoegen van voedingsstoffen. Als je last hebt van je spijsvertering, kan het ook eerst nodig zijn een darmherstelplan in te zetten. Pas als dat in orde is, kan je de voedingsstoffen ook goed opnemen.

Wil je ook aan de slag met jouw gezondheid? Maak dan een afspraak!

Volg ons ook via social media

Natuurlijk Gezondheidscentrum
Rotterdam

Voorschoterlaan 40
3062 KP Rotterdam

Agenda:

  • Geen evenementen