010-2234698 • Voorschoterlaan 40 • 3062 KP • Rotterdam info@ngrotterdam.nl

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie volgens de klinische psycho-neuro-immunologie, klinkt prachtig maar wat is het? En wat maakt het anders dan ‘gewone’ orthomoleculaire therapie?

Klinische Psycho-Neuro-Immunologie is een wetenschap die zich bezig houdt met de wisselwerking tussen de organen, de psyche, de hersenen, het immuunsysteem, de hormonen en omgevingsfactoren.  De werkwijze is gericht op het achterhalen van wat er ooit is verstoord is geraakt in het lichaam en de oorzaak kan zijn van de symptomen die nu worden gepresenteerd.

Het symptoom is namelijk nooit het echte probleem.

De psyche heeft hier een groot aandeel in en wordt meegenomen  in het gehele ziektebeeld.

De reguliere geneeskunde bestaat meestal  uit symptoombestrijding en gaat niet op zoek naar de oorzaak. Ook in de orthomoleculaire geneeskunde wordt vaak aan symptoombestrijding gedaan. Dat kan bijvoorbeeld door iemand jarenlang een reeks supplementen voor te schrijven. Dit is niet de bedoeling in kPNI -therapie. Het doel is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam de kracht en de middelen te geven om herstel mogelijk te maken.

De therapie zal bestaan uit een ‘quick win’,  een supplement of fytotherapeutisch middel om de ergste klachten te verminderen. Vervolgens maak ik  een plan om herstel van de verstoring in het lichaam te starten. Dit plan bestaat uit voedingsadvies, bewegingsadvies en ondersteuning met supplementen waar nodig. Ook kan een verder gaand gesprek onderdeel van het consult zijn.

Dit zijn de zogenaamde ‘slow wins’. Het duurt wat langer voor het herstel bereikt is maar dan is het wel voor de lange termijn.

Het eerste consult duurt altijd het langst. Door middel van een gesprek met allerlei vragen over je gezondheid en je verleden en het uitvragen van diverse klachten ontstaat een beeld van wat er ontspoord is geraakt. De vervolgconsulten zullen naar behoefte 30 tot 60 minuten duren.

Benieuwd of een kPNI consult iets voor je is? Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dat kan in de praktijk of per telefoon.

Volg ons ook via social media

Natuurlijk Gezondheidscentrum
Rotterdam

Voorschoterlaan 40
3062 KP Rotterdam
010 2234698

Agenda: