Acupunctuur

Acupunctuur behoort tot de Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.G.) en is een holistische behandelmethode. Dit betekent dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar (het functioneren) van jou als mens als geheel. In geval van ziekte zijn vaak meerdere lichaamsfuncties verstoord. We spreken dan van een disbalans.

Om te weten met welke disbalans we te maken hebben, moet er een uitgebreid onderzoek gedaan worden, voorafgaand aan de behandeling. Zo’n onderzoek bestaat uit:

  • vraaggesprek waarin de klachten besproken worden
  • tongdiagnostiek
  • polsdiagnostiek
  • eventueel aanvullende onderzoeken

De acupuncturist vertaalt deze gegevens naar een diagnose volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Naar aanleiding hiervan wordt een behandelplan opgesteld en kan de behandeling starten. Bij een behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne naaldjes, waardoor de behandeling niet pijnlijk is. De naaldjes blijven ongeveer 25 minuten zitten. Ook kan er gebruik gemaakt worden van moxa, cupping, elektro-acupunctuur. Deze aanvullende technieken hebben als doel om warmte toe te voegen (moxa) of de doorbloeding/energie (cupping/elektro-acupunctuur) te stimuleren. Klik hier voor een overzicht van klachten en aandoeningen die mogelijk goed reageren op Acupunctuur

Volg ons ook via social media

Natuurlijk Gezondheidscentrum
Rotterdam

Voorschoterlaan 40
3062 KP Rotterdam

Agenda:

  • Geen evenementen