Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde: kruiden en voeding

De term natuurgeneeskunde heeft een wat oubollig imago, terwijl het in de samenleving springlevend is! Een van de speerpunten van de natuurgeneeskunde is het versterken van je eigen kracht. Gezonde voeding en een gebalanceerd leven staan op dit moment volop in de belangstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opkomst van biologische voeding, de interesse in vitamines en mineralen, de aandacht voor de natuur, mindfulness en het verbouwen van kruiden.

Daarnaast is natuurgeneeskunde een zeer veelzijdige behandelmethode. Tijdens een natuurgeneeskundig consult wordt er gekeken hoe je balans hersteld kan worden. Om hier een goed beeld van te kunnen vormen is er aandacht voor je voedingspatroon, de werking van je organen, je leefwijze en je ziektegeschiedenis komt aan bod. Daarnaast is er veel aandacht voor de rol van voeding en darmen in relatie tot je klachten.

Bij de bepaling van de natuurgeneeskundige diagnose zijn er ook verschillende laboratoriumtesten voorhanden die niet alleen een goede indruk geven van de basisgezondheid, maar ook nadere informatie kunnen geven wat er aan de hand is in het lichaam. Dit is vooral nuttig bij een breed scala aan klachten of bij langdurige klachten. Hierbij maken de therapeuten gebruik van testen van www.rp-vitamino.com. Voorbeelden zijn intolerantietesten, hormoonprofielen en spijsverteringsfunctietesten.

Aangezien natuurgeneeskunde ook een verzamelnaam is voor een groot aantal behandelmethoden, kan de behandeling, naast het adviseren van kruiden (fytotherapie), het geven van voedingsadviezen, bestaan uit massages, ademhalings- en ontspanningstechnieken. De verschillende adviezen en behandelingen hebben een versterkende werking op lichaam en geest. Dit laatste is ook één van de uitgangspunten van de natuurgeneeskunde; lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden.

Acupunctuur en homeopathie worden ook wel eens onder natuurgeneeskunde geschaard. Ook deze behandelmethodes kunnen gecombineerd worden met de bovengenoemde behandelingen. Kijk voor acupunctuur en homeopathie op de website of neem een flyer hierover mee.

 

Volg ons ook via social media

Natuurlijk Gezondheidscentrum
Rotterdam

Voorschoterlaan 40
3062 KP Rotterdam

Agenda:

  • Geen evenementen