010-2234698 • Voorschoterlaan 40 • 3062 KP • Rotterdam info@ngrotterdam.nl

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde: kruiden en voeding

De term natuurgeneeskunde heeft een wat oubollig imago, terwijl het in de samenleving springlevend is! Een van de speerpunten van de natuurgeneeskunde is het versterken van je eigen kracht. Gezonde voeding en een gebalanceerd leven staan op dit moment volop in de belangstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opkomst van biologische voeding, de interesse in vitamines en mineralen, de aandacht voor de natuur, mindfulness en het verbouwen van kruiden.

Daarnaast is natuurgeneeskunde een zeer veelzijdige behandelmethode. Tijdens een natuurgeneeskundig consult wordt er gekeken hoe je balans hersteld kan worden. Om hier een goed beeld van te kunnen vormen is er aandacht voor je voedingspatroon, de werking van je organen, je leefwijze en je ziektegeschiedenis komt aan bod. Daarnaast is er veel aandacht voor de rol van voeding en darmen in relatie tot je klachten.

Bij de bepaling van de natuurgeneeskundige diagnose zijn er ook verschillende laboratoriumtesten voorhanden die niet alleen een goede indruk geven van de basisgezondheid, maar ook nadere informatie kunnen geven wat er aan de hand is in het lichaam. Dit is vooral nuttig bij een breed scala aan klachten of bij langdurige klachten. Hierbij maken de therapeuten gebruik van testen van www.rp-vitamino.com. Voorbeelden zijn intolerantietesten, hormoonprofielen en spijsverteringsfunctietesten.

Aangezien natuurgeneeskunde ook een verzamelnaam is voor een groot aantal behandelmethoden, kan de behandeling, naast het adviseren van kruiden (fytotherapie), het geven van voedingsadviezen, bestaan uit massages, ademhalings- en ontspanningstechnieken. De verschillende adviezen en behandelingen hebben een versterkende werking op lichaam en geest. Dit laatste is ook één van de uitgangspunten van de natuurgeneeskunde; lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden.

Acupunctuur en homeopathie worden ook wel eens onder natuurgeneeskunde geschaard. Ook deze behandelmethodes kunnen gecombineerd worden met de bovengenoemde behandelingen. Kijk voor acupunctuur en homeopathie op de website of neem een flyer hierover mee.

 

Volg ons ook via social media

Natuurlijk Gezondheidscentrum
Rotterdam

Voorschoterlaan 40
3062 KP Rotterdam
010 2234698

Matricaria Cursusaanbod voorjaar 2019

Woensdag 16 januari
20.00-21.30 uur
Thema avond over” het tiende levensjaar”


Zaterdagochtend 26 januari
10.00- 12.00 uur
Werkgroep over “het aanleren van een ritmische voetinwrijving”


Woensdag 13 februari
20.00- 21.30 uur
Thema avond over “ volwassenheid, tijd nemen om tijd te krijgen”


Zaterdag 23 februari
10.00- 12.00 uur
Werkgroep over “eerste hulp bij zieke kinderen”


Woensdag 13 maart
20.00- 21.30 uur
Thema avond over “de puberteit”


Zaterdag 23 maart
10.00- 12.00 uur
Werkgroep over “water en baden voor kinderen en volwassenen”


Woensdag 3 april
20.00- 21.30 uur
Thema avond over “ zorg voor kleuters en de leerrijpheid”


Zaterdag 13 april
10.00- 12.00 uur
Werkgroep over “de natuurlijke zorg rondom de dood”

Voor uitgebreidere informatie: www.zorgvanwiegtotgraf.nl

of mail je vragen aan: ruthcooiman@hotmail.com