Monique van den Berg

Specialisaties
Haptotherapeut

Contact

E-mailadres
praktijk.berg@kpnmail.nl

Website
www.praktijkberg.nl

Telefoon
06-22900589

 

Betrokken, Voelen, Zorgvuldig, Inventief, Analytisch

Ik ben Monique van den Berg. Sinds 2012 werk ik parttime in mijn eigen praktijk, in eerste instantie als haptotherapeut in opleiding en sinds 2015 als gediplomeerd haptotherapeut (afgestudeerd aan de Academie voor Haptonomie te Doorn).

Gedurende mijn opleiding HBO-Verpleegkunde kwam ik voor het eerst in aanraking met haptonomie. Het was een korte, maar voor mij o zo waardevolle kennismaking. Hoewel ik toen geen idee had wat haptonomie inhield, voelde ik een diep verlangen: ‘Oh, dat wil ik ook!’. Als ik erop terugkijk, was dat in mij het verlangen naar contact, mezelf leren kennen en ontwikkelen, anders dan verstandelijk. Er zijn heel wat jaren en nog een studie Gezondheidswetenschappen overheen gegaan, voordat ik daadwerkelijk zover was om aan de opleiding te beginnen.

Mijn verlangen is de afgelopen jaren gevoed, hoewel dit in mijn beleving een voortdurend proces blijft. Bovenal heb ik steeds nauwkeuriger leren voelen! In de eerste plaats in mezelf en gedurende de opleiding naar de omgeving en de ander. Het vormt de basis voor het vak van haptotherapeut. Voor meer informatie over haptotherapie, zie onder het kopje ‘Therapieën’.

 

Opleidingen

 HBO opleiding tot verpleegkundige 
Gezondheidswetenschappen
Opleiding Haptotherapie te Doorn

 

Arjan Domeni

Specialisaties

Klassiek Homeopaat
Cranio Sacraal therapeut

Contact

E-mailadres
info@arjandomeni.nl


Website

www.homeopathie-drechtsteden.nl

Telefoonnummer: 06 – 2874 8102

 

 

Oplossingsgericht, luisterend, coachend, energiek

Ik ben Arjan Domeni, Klassiek Homeopaat en Cranio Sacraal therapeut.

Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik gelijk ingestroomd op de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde. Daar heb ik de richtingen Klassieke Homeopathie en Acupunctuur gevolgd. Uiteindelijk ben ik met homeopathie blijven werken, de Acupunctuur heeft na de opleiding plaats gemaakt voor Cranio.

Ik maak graag contact, ik hou van ‘aanraking’ op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Mijn interesse voor gezondheidszorg is gewekt toen ik als kind zelf in het ziekenhuis belandde. De reden was een auto-immuunziekte die ontstond kort na de laatste DKTP vaccinatie. Ik vond het ziekenhuis fascinerend, er werd zo hard gewerkt om mensen weer ‘gezond’ te maken! Maar als sensitief kind voelde ik ook dat wat toegepast werd om te helen, vaak vrij heftig was.

In mijn latere leven heb ik altijd gebruik gemaakt van het beste van twee werelden, de complementaire / alternatieve geneeskunde náást de reguliere gezondheidszorg.

In mijn praktijk ben ik ruim 20 jaar met veel plezier werkzaam en heb ik de meest uiteenlopende ziektebeelden behandeld. Het blijft tot op de dag van vandaag een uitdagende, dynamische job!

Bij het NGR maak ik deel uit van het team Klassiek Homeopaten.

Opleidingen

 de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde. Richtingen Klassieke Homeopathie en Acupunctuur

 

Ruth Cooiman

Specialisaties

Verpleegkundige en verpleegkundige Antroposofische zorg 

Contact

Op maandagmiddag en -avond en op woensdagmiddag ben ik werkzaam in het NGR. Op mijn emailadres:  ruthcooiman@hotmail.com kun je een afspraak maken. Ga voor meer informatie naar mijn website: www.zorgvanwiegtotgraf.nl

Aandacht, Aanraking, Ritme, Warmte, Vertrouwen

Ik ben Ruth Cooiman (1953), verpleegkundige antroposofische zorg. Ik ben getrouwd, moeder en oma. 

Ruim 45 jaar geleden ben ik tot regulier verpleegkundige opgeleid en heb mijn beroep sinds 20 jaar verrijkt met de uitwendige therapie. Dat betekent dat ik via de huid  ziekte en ongemakken met natuurlijke middelen wil bestrijden. Tijdens de Voortgezette Opleiding Antroposofische Zorg werd ik daarin geschoold. Uitwendige Therapie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Tevens geef ik workshops en thema avonden over de natuurlijke zorg in de verschillende levensfasen. 

Uitwendige therapie helpt een evenwicht te vinden tussen lichaam, ziel en geest. Het zorgt ervoor dat u zich vitaler met meer zelfvertrouwen voelt. 

 

Opleidingen

Verpleegkundige A
Revalidatie aantekening voor verpleegkundige 
I.S.W. (Instituut voor Sociale Wetenschappen) management voor non-profit organisaties
Opleiding tot verpleegkundige antroposofische zorg

 

Ilse Boekhout

Specialisaties

Homeopaat

Contact

Website
www.boekhout-homeopathie.nl

Telefoon
010 4771941

Zorgvuldig, aandachtig, betrokken, bemoedigend,

warm

Ik ben Ilse Boekhout, geboren in 1962, getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen. Inmiddels al meer dan 20 jaar met veel plezier werkzaam als homeopate.

Na het behalen van mijn VWO diploma ben ik enkele jaren zoekende geweest naar een geschikte opleiding en/of geschikt werk, gewerkt als secretaresse, stewardess en ook nog, kort, culturele antropologie gestudeerd aan de Open Universiteit  Ondertussen begon mijn interesse in voeding en gezondheid te groeien wat uiteindelijk resulteerde in het volgen van de opleiding Natuurgeneeskunde aan het Nederlands College Natuurgeneeskunde in Hilversum. Daar was mijn eerste kennismaking met homeopathie en ik was gelijk verkocht. Wat een heerlijk vak om te bestuderen en uit te oefenen! In 1997 heb ik deze 5 jarige opleiding afgerond en ben direct gestart met praktiseren, wat ik inmiddels al meer dan 20 jaar met heel veel plezier doe.

Opleidingen

opleiding Natuurgeneeskunde aan het Nederlands College Natuurgeneeskunde in Hilversum.

 

Annerieke Cooiman

Specialisaties

Acupuncturist

Natuurgeneeskundige

Homeopaat

Contact

Website

www.natuurlijkannerieke.nl

www.centrumvoorkinderwens.nl

Telefoon

06-13447746

Moeder, Mogelijkheden, Inititiatief, Eigen regie, Natuurlijk .

Ik ben Annerieke Cooiman-Laar, moeder van 4 lieve kinderen. Ik werk met veel plezier als acupuncturist, natuurgeneeskundige en homeopaat in het Natuurlijk Gezondheidscentrum en heb me gespecialiseerd in vrouwendingen: gezonde menstruatiecyclus, darmgezondheid, (gezond) zwanger worden, klachten tijdens de zwangerschap, bevalling.

Het begon al op jonge leeftijd. Als klein meisje was ik al geboeid door gezondheid en genezen. Ik groeide op in een groot gezin. Er was natuurlijk wel eens iets met iemand en ik kreeg de kans om het verschil tussen de reguliere en natuurlijke geneeswijzen te ervaren. Ik zorgde graag voor mijn jongere broertjes en zusjes en kan me nog de bijzondere sfeer in huis herinneren als er een kindje geboren was. Ik was geboeid door boeken waarin een meisje van alles over de natuur en genezen via de natuur leerde.

Ik bestelde een opleidingsbrochure toen ik 15 jaar was van opleiding cam (complementray alternative medicine). Maar eerst maakte ik mijn VWO diploma af en ging ik een klein jaar reizen. Tijdens mijn reis kwam ik ook in Indonesie, waar ik tijdens een bootreis verkoeling zocht in de schaduw van de stuurhut. De kapitein maakte een praatje, maar kon niet goed Engels. Met handen en voeten werd het nog wat. Wat ik deed vroeg hij mij, dus ik vertelde dat ik als ik thuis kwam geneeskunde wilde gaan studeren.

Even later kwam hij aangerend, luid schreeuwend: ‘docter, docter, come! Ik kreeg geen kans om te antwoorden en hij was alweer weg. Toch maar er achteraan en daar lag een hoog zwangere vrouw te bevallen en ik was in hun ogen de dokter. Tijd voor uitleg was er niet, dus met mijn EHBO kit heb ik zo goed als het ging geholpen bij deze bevalling. Achteraf een heel bijzondere ervaring! En ook een moment waarop ik me realiseerde dat ik graag met deze bijzondere fase in het leven wil werken. Zwanger worden, zwanger zijn en geboorte. Ik wil graag zorgen voor een gezonde mama, die mag genieten van een gezonde zwangerschap, zodat er (hopelijk) een gezond kindje in een gezond gezin mag opgroeien!  Daarmee gaat namelijk ook een tweede wens voor mijn werk in vervulling: preventief werken! Als wij moeders en vaders gezond zijn voor de zwangerschap, dan is de kans op een gezond kind groter. En juist bij dat preventieve werken ligt de kracht van de natuurgeneeskunde!

Ik ben er om je te helpen (op een ontspannen manier die bij jou past, helemaal natuurlijk).

Heb je vragen over een van onderstaande dingen, neem dan contact met mij op:

  • de pil
  • ovulatie
  • menstruatiecyclus
  • gewicht
  • PCOS
  • IVF, ICSI, etc.
  • Darmgezondheid
  • Hormonale onbalans
  • Premenstruele klachten

 

Opleidingen

Opleiding CAM (complementary alternative medicine)

Afgestudeerd in de vakrichtingen:

– Traditionele Chinese Geneeskunde – acupunctuur 
– Klassieke Homeopathie
– Natuurgeneeskunde / fyto (kruiden) geneeskunde
scriptie was een onderzoek naar onverklaarbare onvruchtbaarheid
Daarna heb ik veel bijscholingen gevolgd over menstruatiecyclus, infertiliteit en  zwangerschapsklachten, darmgezondheid  

 

Suzan van Putten

Specialisaties

Acupuncturiste
Natuurgeneeskundige
Orthomoleculaire therapie 
Heartmath-coach (ademhaling en ontspanning)
Darmtherapeute
Voedingsovergevoeligheden/ intoleranties

Contact

E-mailadres

suzan@well-well.nl

Website

www.well-well.nl

Telefoon

06-19326970

Betrokken, Veelzijdig, Vernieuwend, Inventief, Analytisch

Ik ben Suzan van Putten en werk als orthomoleculair therapeut, acupuncturiste, natuurgeneeskundige en Heartmath-coach. 

 

Na mijn middelbareschooltijd heb ik veel gereisd. Met name in Zuidoost Azië zag ik wat een natuurlijk leven voor je gezondheid kan doen. Aangezien ik ook graag sport, leerde ik in de loop der tijd veel over conditie, voeding en ontspanning. Zo raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het begrip vitaliteit en besloot ik er mijn vak van te makenHiervoor heb ik 10 jaar gestudeerd. Allereerst heb ik het HBO diploma Complementary Alternative Medicines behaald. Daarna heb ik de basisvakopleiding Traditionele Chinese Geneeskunde en Acupunctuur bij Qing-Bai gevolgd. Vervolgens heb ik bij Heartmath trainingen gedaan op het gebied van ademhaling en ontspanning volgens de hartcoherentiemethode en ben ik Heartmath-coach. 

Het versterken van de eigen kracht is voor mij een belangrijk doel bij de behandelingen. Ik kan je vanuit verschillende invalshoeken en behandelingen begeleiden. Mijn specialisaties zijn voeding, voedingsovergevoeligheden, spijsverteringsproblemen, huidklachten en stress en burn-out.

De interesse voor voeding en de spijsvertering is ontstaan vanuit de ervaring dat je met voedingsaanpassingen en de behandeling van de spijsvertering veel positief effect op je gezondheid kunt behalen. Denk hierbij niet alleen aan maag- en darmklachten maar ook aan klachten die hierdoor kunnen ontstaan, zoals de al eerder genoemde huidklachten (eczeem/acne/onrustige huid), maar ook vermoeidheid en hoofdpijn/migraine.

Al is de intake nog zo uitgebreid, niet alles is via een vraaggesprek te achterhalen. Dan kan een laboratoriumonderzoek een grote hulp zijn. Bovendien heb je dan zwart op wit wat er aan de hand is en kun je gericht voedingsaanpassingen doen en natuurlijke middelen inzetten. De testen zijn er in alle soorten, maten en prijzen. 

 De interesse voor stress en burn-out ontstond al in mijn studietijd. Deze fenomenen zijn mij persoonlijk zeker niet vreemd. In de jaren dat ik werkte en daarnaast studeerde was het voor mij ‘daily business’ om in balans te blijven. Hierdoor raakte ik steeds meer geïnteresseerd in stress en burn-out en heb ik mijn HBO bachelor diploma gehaald met een onderzoek naar de persoonlijkheidsfactoren die invloed hebben op het ontstaan van burn-out.

Opleidingen

Opleiding CAM (complementary alternative medicine)

Qing Bai: traditionele Chinese geneeskunde en acupunctuur

Opleiding tot Heartmathcoach

ICZO: sport- en osteoacupunctuur 

Diverse bijscholingen over voedingsintoleranties en darmtherapie

 

Franklin Mabayoje

Specialisaties

Osteopathie bij baby’s en kinderen.
Buik- en darmklachten bij volwassenen, baby’s en kinderen.
Lage rug en nek- en schouderklachten.

Website
www.osteopaatfranklin.nl

Open, Doortastend, Transparant, Humoristisch, Geaard

Ik ben Franklin Mabayoje en trotse ‘papa’ van 4 prachtige kinderen en (kinder)osteopaat. 

Wat voor mij een uitdaging is, is om met de kennis van de fysiologie, embryologie, neurologie, anatomie, psychologie opgedaan tijdens de opleiding Osteopathie uiteindelijk die oorzaak te vinden van iemand z’n klachten. Waar komt het nou vandaan! Een mens is meer dan alleen vlees en bloed. Emotie, gedrag, karakter en persoonlijke situaties, hebben ook invloed op de mens en zijn fysieke klacht! Als osteopaat zijn we opgeleid om die verbanden aan elkaar te koppelen en dat te behandelen wat nodig is. Dat is vind ik ook een absolute meerwaarde en kracht van de osteopathie, dat we in staat zijn om verbanden te leggen en daar te kijken wat er nu voor zorgt dat een klacht iedere keer weer terug komt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de fysieke klacht deskundig te behandelen. Dit doe ik met zachte afwisselend met stevige technieken, maar altijd rekening houdend met de persoon die ik behandel. De patiënt staat centraal in de behandeling én in het herstellen van zijn of haar klacht. Ik creëer de voorwaarden voor dat herstel en vervul, hopelijk, een belangrijke rol in het bewustwordingsproces van de patiënt.

Als osteopaat kan ik nu zeggen, dat er een structurele verbetering van klachten te behalen valt en dit met relatief weinig behandelingen!

Na meer dan 10 jaar werkervaring als fysiotherapeut ben ik gestopt met fysiotherapie enuit de Maatschap Fysiotherapie in het wateringseveld gestapt en gestopt met fysiotherapie.

Osteopaat Franklin is geregistreerd osteopaat bij de Nederlandse Osteopathie Federatie. Hierdoor worden de kosten vanuit de aanvullende verzekeringen vergoed. Hierdoor valt Praktijk voor Osteopathie Voorburg ook onder het tucht en klachtenregeling voor geregistreerde osteopaten.

Opleidingen

 

Oktober 2011:
Kinderosteopathie

Thema’s in de pediatrische osteopathie, vanuit een fasciale en membraneuze benadering.

September 2012-2013-2014:
Postgraduaat osteopathie bij kinderen.

Verschillende onderwerpen betreffende het behandelen van baby’s en kinderen.

2013-2014:
Osteopathie en de Neuro-Psycho-Immunologie (NPI), ‘Orgaanpsyche’.

Psychoneuro-immunologie (PNI) is de wetenschap die de interactie tussen psychologische processen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem van het menselijk lichaam bestudeert¹. PNI heeft raakvlakken met de neurowetenschappen, de gedragswetenschappen, de immunologie en natuurlijk de klinische geneeskunde.

Tevens is hij lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.