Zuster Ruth  en de huisapotheek voor kinderen.

Linda Tuk van “mijn Hemeltje” heeft me gevraagd om een huisapotheek samen te stellen ter advies aan ouders van (jonge) kinderen. Dat heb ik met plezier en zorgvuldigheid gedaan. Plezier omdat ik graag word aangesproken op mijn jarenlange verpleegkundige ervaring en zorgvuldigheid omdat ik het in 2018 belangrijk vind dat we de juiste keuzes maken in alles wat ons aangeboden wordt.

In deze blog wil ik jullie graag iets vertellen over de vijf eerstgenoemde producten, om vervolgens elke maand de andere ‘aanraders’ van advies, en uitleg van handelwijze te voorzien. Dat is de theorie. Misschien ben je handig en is dat voldoende, maar daarnaast is er altijd de gelegenheid om het bij mij in de praktijk te oefenen in een workshop die ik regelmatig geef, in het Natuurlijk Gezondheidscentrum Rotterdam.

De verbanddoos, de warmwaterzak, het wikkelmateriaal, de tekentang en de thermometer komen met elkaar overeen. Je kunt het maar vast in huis hebben, omdat er nagenoeg geen vervaldatum op zit. Bovendien kun je bij alle vijf eens rondneuzen in de winkel of op internet welke voor jou geschikt is, want de prijzen en samenstellingen lopen erg uiteen. Persoonlijk zou ik je een verbanddoos adviseren, die wel een E.H.B.O. goedkeuring heeft, maar tegelijk al voldoet als de basismaterialen erin zitten. De warmwaterzak, de tekentang en de thermometer schaf je aan bij de drogisterij.  De hoes voor de warmwaterzak en het wikkelmateriaal maak je zelf van oude truien en hemdjes of koop je via internet bij mij of bij een collega verpleegkundige antroposofische zorg. Voor veel andere produkten, zoals de oliën en zalven kun je bij de webshop van Linda’s ‘mijn hemeltje’ terecht.

Veel plezier gewenst bij het op orde brengen van een eigen huisapotheek!

Ruth N. Cooiman-van Heijningen,
“Matricaria”  praktijk voor verpleegkundige antroposofische zorg
www.zorgvanwiegtotgraf.nl
Voor vragen kun je terecht op mijn emailadres : ruthcooiman@hotmail.com

Natuurlijk Gezondheidscentrum Rotterdam
Voorschoterlaan 40a, 3061 KP Rotterdam